nextpertise

Next level netwerk
professionals

Nextpertise is leverancier van breedbandverbindingen en managed hosting. Ze leveren hun diensten exclusief aan partners. Nextpertise onderscheid zich doordat ze in de samenwerking met partners de rol van technisch expert in die graag meedenken over specifieke vraagstukken. Gedreven door een liefde voor techniek denken ze met hun klanten mee om voor elke situatie de beste oplossing te vinden.

opdracht

Onze partners
helemaal in control op
het self-service portal

Nextpertise is één van de weinige leveranciers van breedbandverbindingen die direct vanaf de upstream provider levert. Ze hebben verregaande integraties met de providers gebouwd zodat levering en support direct en geautomatiseerd plaatsvinden. Deze integraties moesten samenkomen in het selfservice portal waar de partners van Nextpertise direct lijnen kunnen bestellen voor hun eindklanten.

De uitdaging in dit project is de omvang van het project, de complexiteit van de materie en de balans tussen enerzijds gebruiksvriendelijkheid en anderzijds functies voor expert gebruikers. Door het project in kleinere functionele delen te knippen en ontstond een logische roadmap die aansloot bij de beschikbare backend functies van Nextpertise. Vervolgens hebben we per functioneel onderdeel de tijd genomen om te begrijpen welke informatie beschikbaar is in de API van Nextpertise, welke functies we kunnen uitvoeren en welk probleem deze functie oplost voor de partner. Deze input vertalen we naar gebruiksvriendelijke schermen die vaak al na een paar iteraties direct geïmplementeerd werden door de developers van Nextpertise.

Wanneer op dit moment nieuwe functies beschikbaar komen in de API dan gebruiken we de bestaande schermen om verder te ontwikkelen en zo werken wij samen met het development team van Nextpertise aan de doorontwikkeling van het self-service portal en de realisatie van hun ambitie.

  • Concepting sessie
  • Rapid prototyping
  • User Interface Design (UI)
  • Component library
  • Frontend development review
  • Ongoing project
over de samenwerking

BUROTIJS is voor ons de slimme schakel tussen een idee in ons hoofd en een kloppend interactie ontwerp.

Teun Ouwehand, Technical Director Nextpertise

Samen aan de slag?

Wij komen graag een keer langs om samen te kijken of we jouw applicatie gebruiksvriendelijker kunnen maken.

Neem contact op