IDS Media

Samen werken aan
een gezond Nederland

IDS media zijn experts in wachtkamer communicatie. Dit houdt in dat ze in 5000 wachtkamers in Nederland informatie delen over gezondheid. Denk hierbij aan wachtkamers van huisartsen, fysiotherapeuten en apothekers. Deze informatie wordt steeds vaker digitaal getoond op wachtkamerschermen.

De content op deze schermen wordt aangeleverd door de opdrachtgevers van IDS. Dit zijn overheden en organisaties die een gezondheidsgerelateerde boodschap hebben. IDS verhaalt deze boodschap naar een geschikte campagne en bewaakt hierin de kwaliteit en onafhankelijkheid van de informatie.

de opdracht

Hoe vertel je één verhaal
aan twee doelgroepen?

In de afgelopen jaren is de nadruk van de dienstverlening steeds meer bij de digitale schermen komen te liggen. Zorg professionals zien de meerwaarde van een scherm in de wachtkamer vanwege de door IDS geleverde informatie, maar ook omdat ze er zelf content in kunnen zetten. Opdrachtgevers begrijpen dat de attentiewaarde van informatie op het scherm hoger is en dat er gemakkelijker een campagne uitgerold kan worden. Het verhaal voor de zorgprofessional en de communicatie professional is op hoofdlijnen gelijk, maar de meerwaarde is voor beide groepen anders. Wij hebben samen met IDS gekeken hoe we dit uitgangspunt konden vertalen naar een mooie, logische en simpele website.

Resultaat is een strakke custom Wordpress website waarin delen van de site gepersonaliseerd worden op basis van de achtergrond van de bezoeker. De communicatie professional ziet een ander menu, andere artikelen en product informatie met een andere focus dan de zorgprofessional.

Bekijk de website

  • Concepting sessie
  • Wireframing
  • Webdesign
  • Frontend development
  • Backend development
  • SEO optimalisatie
over de samenwerking

Je zou bijna zeggen dat het team van Buro Tijs ook bij IDS Media werkt. Met scherp advies en creativiteit is het gelukt om met een site onze twee verschillende doelgroepen te dienen. Het resultaat spreekt voor zich.

Lisa-Jane Horgan

Zelf ook zo'n mooie site?

We komen graag een keer langs om kennis te maken, een kijkje in de keuken nemen en samen te bepalen hoe we jouw verhaal online kunnen vertellen.

Neem contact op