congressus

Makkelijk,
meer vereniging

Congressus ondersteunt verenigingen met hun ledenadministratie, website en financiën. Deze onderdelen worden op een slimme manier gekoppeld, zodat alle informatie op een centrale plek up-to-date is. Zo helpt Congressus honderden grote en kleine verenigingen met het automatiseren van hun belangrijkste processen.

de opdracht

Een website die een
compact én compleet
verhaal verteld.

Waar Congressus ooit begon als een zelfontwikkelde tool van een studievereniging is het in 10 jaar doorgegroeid naar een full-force applicatie waar verenigingen groot en klein dagelijks hun belangrijkste processen mee beheren. Ledenadministratie, financiën en communicatie vinden allemaal plaats vanuit Congressus.

Omdat de focus van de organisatie in de afgelopen jaren vooral gericht was op doorontwikkeling van het product was deze stap naar volwassenheid aan de voorkant niet goed genoeg zichtbaar. Congressus heeft om die reden Aimee Otte in de arm genomen om de communicatie strategie op te zetten deze stap te maken. Martijn Runia heeft vervolgens een compleet nieuwe huisstijl neergezet die de basis heeft gelegd voor een redesign van alle communicatie uitingen en de applicatie zelf.

Congressus heeft BUROTIJS gevraagd te helpen met concept, design en development van de nieuwe website. De grootste uitdaging was om de veelzijdigheid van de software naar een compact en begrijpelijk verhaal te vertalen zodat prospects niet verdwaald raken in een woud van informatie. We hebben ervoor gekozen om dit te doen vanuit de vier functionele deelgebieden aangevuld met landing pagina's die zich richten op specifieke doelgroepen. Zo vinden bezoekers de informatie toegespitst op hun eigen probleem of achtergrond.

Dit concept in combinatie met de nieuwe huisstijl heeft voor een logische en volwassen nieuwe voorkant geleid waar het verhaal van Congressus logisch verteld wordt voor alle doelgroepen.

Bekijk de website

  • Concepting sessie
  • Wireframing
  • Webdesign
  • Content creatie
  • Frontend development
  • Backend development
  • SEO optimalisatie
  • Performance optimalisatie
  • Hosting
over de samenwerking

We hebben de essentie van Congressus goed naar boven weten te halen. Heel blij met het eindresultaat.

Jochem Pastoor

Zelf ook zo'n mooie site?

We komen graag een keer langs om kennis te maken, een kijkje in de keuken nemen en samen te bepalen hoe we jouw verhaal online kunnen vertellen.

Neem contact op